6 Ağustos 2009 Perşembe

Tatil fotoları .....

Farkındayım tatil biteli çokkk oldu ama fotoları yüklemem çok zaman aldı :( oysa o kadar çok anı varki sizlerle paylaşmak istediğim. Dolu dolu bir yaz geçirdik , her hafta sonu değişik bir maceraya yelken açtık, bazen çekirdek ailemiz bazende aile büyüklerimiz veya arkadaşlarımızla beraber.
.
İşte bunlardan biri 4 günlük K.UŞADASI tatilimiz, ben ilk kez gittim ve gerçekten çok beğendim. Gerek içi gerekse EFES , SELÇUK VE MERYEM ANA gibi tarihi yerleriyle gerçekten muhteşemdi bizim için.


Otel odamızın balkon manzarası..
Ladies Beach ( Kadınlar Denizi) gidince orda kalın derim zaten en güzel kumsal orda

K.uşadası limanındaki süper lüks gemiler ( ürkütücü )



2. günü tekne turuna çıktık, şansımızdan hava rüzgarlıydı.
Çıksakmı çıkmasakmı derken kendimizi teknede bulduk ama çok güzeldi
Kıyının çok rüzgarlı olmasına rağmen açıkda hava sakindi.





Kale...






Kalenin giriş kapısı


Kalenin karşıdan görünüşü

Bir mendirek ile Kuşadası' na bağlanmış olan Güvercin Adası' nın üzerinde tarihi Bizanslılara kadar uzanan bir kale bulunmaktadır.
.
Genova' lılar için de stratejik önemi büyük olan ada,Osmanlılar döneminde Mora isyanına karşı adalardan gelebilecek saldırıları önlemek amacıyla kullanılmış ve bu sırada tam bir yenileme görmüştür.
.
Adaya adını veren kalenin son şeklini alması da bu döneme rastlar.Osmanlı döneminde ada korsanlara karşı da bir karakol vazifesi yapmış olduğu için, Korsan Kalesi olarak da bilinir.
.
Adanın en yüksek noktasında bulunan kule, muhafızların çevreyi gözetlenmesi için kullanılmış olup, ayrıca adada bir de su sarnıcı mevcuttur.

Liman

Tarihi KERVANSARAY binası, şu anda otel olarak kullanıyor.


Gece çarşılar tıklım tıklım...



Otelimizin terasından bir görüntü..
Çok güzel bir tatildi 4 gün çok eğlendik , gelince de kendi memleketimizde kaldığımız yerden devam ettik ( tabiii sadece hafta sonları)


links

About This Blog

links

About This Blog

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP